Přála bych si, aby se stal některý ze sportů, který si tady můžete vyzkoušet, vaší životní náplní a vášní, řekla primátorka města Brna Markéta Vaňková

Brněnské výstaviště přilákalo o víkendu nejen děti a jejich rodiče, ale také brněnskou primátorku Markétu Vaňkovou, která si společně s generálním ředitelem BVV Janem Kubatou prošla všechny pavilony.

Nejdříve však zahájila odpolední program na podiu Family Hall. „Zdravím zejména děti, moc ráda vidím, že vás rodiče vedou ke sportu a že vás to baví. Chtěla bych poděkovat zejména společnosti Veletrhy Brno, která pořádá celý tento festival, společnosti Starez, která pro vás připravila program v této Family Hall, kde si můžete vyzkoušet tolik různých sportů. Tak to využijte, třeba se právě pro vás stane některý z těchto sportů vaším životním štěstím, náplní nebo vášní. Užijte si dnešní den na výstavišti a vracejte se za námi jak na výstaviště, tak na naše městská sportoviště,“ řekla Markéta Vaňková, která stejně jako generální ředitel Jan Kubata oblékla mikinu s logem Life!, sportovní oblečení k tomuto festivalu jednoznačně patří.

„Zdravím všechny sportovkyně a sportovce, všechny návštěvníky. Za veletrhy máme velkou radost, že vás přišlo tolik, venku nám začalo trochu sněžit, takže ski aréna bude určitě plná sportovních výkonů, potkal jsem Gábinu Soukalovou, Ondru Moravce, těším se taky na MMA. Chci moc poděkovat městu Brno, Starezu, Jihomoravskému kraji, a hlavně našim zaměstnancům, kteří tady odvádějí neuvěřitelnou práci, abyste se mohli bavit a sportovat. A doufám, že to nebude jen o tomto víkendu, ale věřím, že si to odnesete i do běžného života. Říkal jsem si, že bychom si dali s paní primátorkou malinkou výzvu, že bychom si zkusili běžecké lyžování nebo skialp, abychom ukázali, že nesedíme jen na těch židlích, ale že se taky umíme trochu hýbat,“ těmito slovy přivítal Jan Kubata zaplněnou halu V, kterou si pak společně s Markétou Vaňkovou prošli.

A jak řekli, tak udělali, v pavilonu F vyrazili na trať SKI365 arény. Jak Kubata na běžkách, vyzkoušel si nejen celý okruh, ale také běžkařský trenažér a docela se zapotil. Markéta Vaňková rekreačně sjezduje, ale jak sama říká, že čím je starší, má pocit, že by pro své tělo měla dělat něco více a skialpy jsou velmi zajímavou volbou, to byl taky důvod, proč si právě skialpy nazula. Nemohla chybět návštěva biatlonové střelnice, kam se přes nával dětí skoro nedostali.

V pavilonu G1 si sice vyzkoušeli, jaké to je být v Oktagon kleci, ale pro něžnou ženu tento sport není, i když se jí líbí, že nejde jen o boj jako takový, ale že si hodně zakládají na osvětě. „Byla jsem přítomna toho, že zápasníci dětem vyprávěli, jak se vyrovnat se šikanou apod., a to je pro mě největší benefit těchto bojových sportů,“ upřesňuje Vaňková.

A protože součástí festivalu je také e-sport, který je už nedílnou součástí života mladé generace, vedly další kroky do pavilonu P, kde se zrovna odehrávaly boje o medailové pozice ve hře Counter Strike. Pavilon praskal ve švech a jak paní primátorka, tak generální ředitel BVV byli překvapeni, co vše se za Tipsport MČR CS 2023 stojí. Organizátor celé PLAYzone Lukáš Pleskot vysvětlil i to, co nevidíme, že hráči musí být ve výborné fyzické kondici, protože v této hře záleží na rychlosti rozhodování a to člověk, který se vůbec nehýbe, časem ztratí.

Poslední zastávkou byl DANCE Life! v pavilonu E a to byla jedna velká energetická bomba. Balet, street dance, standardní či latinskoamerické tance… cokoliv vás z tanečního oboru napadne, tak tady najdete. Za každými zavřenými dveřmi jiná hudba, jiní tanečníci, na chodbách se připravovali další. Tady se tancem nechá zlákat i úplný odpůrce tohoto pohybu. A protože návštěva primátorky není každodenní, bylo jednou z jejich milých povinností předání cen ve třídě D standardních tanců.

Další aktuality

Od pátku 24. 11. 2023 do 26. 11. 2023 se na festivalu Life! konaly tři závody ve šplhu na laně. Tyto závody pořádala tělocvičná jednota Sokola Brno I za podpory Jihomoravského kraje a Sokolské župy Jana Máchala.
Festival Life! má na výstavišti úplně jinou pozici než jiné veletržní a kontraktační akce. I když o byznys jde ve světě sportu také, cílem akce je primárně přinést zábavu a sportovní motivaci široké veřejnosti.
„Větší hala je naprostá pecka, i když jsme ji nevyužili úplně celou. Stejně jsme ale zjistili, že musíme být k místu velkorysejší, udělat větší uličky, a hlavně tribunu pro diváky, v sobotu to tady praskalo ve švech,“ říká Lukáš Pleskot, organizátor PLAYzone.
YOGA & Vision Center z brněnských Řečkovic reprezentovala ve Family Hall na festivalu Life! jeho zakladatelka a certifikovaná lektorka oční jógy Martina Bajerová. Centrum založila před sedmi roky. Krátce na to přišel covid, který činnost vcelku zabrzdil, ale už se prý pomalu vrací zpět do plné aktivity.
Na brněnském výstavišti před pavilonem A1 se konal 2. ročník brněnského závodu Running zone LIFE! run, který pořádal běžecký klub Running zone. Na závody bylo možné se přihlásit on-line i přímo na místě. Malé i velké závodníky přišlo podpořit hudební uskupení Ritmo Factory.
V Game Hall se hraje o milióny V největším pavilonu brněnského výstaviště, hale P, to vře jako v kotli. Poprvé se do těchto velkolepých prostor přemístila Game Hall, která je zasvěcená počítačovým hrám a e-sportu. Co vše si nemají nechat návštěvníci ujít? Zeptali jsme se organizátora Lukáše Pleskota z PLAYzone.
Přejít nahoru