Festival Life! zahájil hejtman Jihomoravského kraje

Festival Life! a projekt SPORT Life! pro mládež v hale V slavnostně zahájil sám hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich. „Jsem rád, že je tu takové množství lidí, a chtěl bych moc poděkovat všem, kteří se na tom podíleli, všem sportovním klubům, které v halách nabízejí sportovní aktivity,” vyjádřil se hejtman Jan Grolich.

Slovy díků nešetřil ani radní města Brna pro sport a IT Tomáš Aberl, který svůj proslov ukončil výzvou: „Plně věřím a doufám, že nejenom mladí lidé a děti se tady sportu přiučí, ale že to přiláká i dospělé a společně rozpohybujeme tento víkend Brno. Protože si myslím, že to je správně.“ K jeho slovům se připojil Tomáš Fiala, generální ředitel STAREZ Sport: „Můžete tu vyzkoušet zhruba 30 různých sportů, ať už tradičních, či netradičních, letos poprvé také sjezdové lyžování a běžecké lyžování v hale. Mohu potvrdit, že vyzkoušet si nějaké netradiční sporty opravdu stojí za to. Před dvěma lety jsem si vyzkoušel kolovou a dodnes na to vzpomínám s úsměvem. Takže děkuji vám všem, vítejte a pojďme sportovat.

Pro mne, původním povoláním učitele tělocviku, je tento festival něco výjimečného

Těmito slovy přivítal návštěvníky festivalu Life Jan Kubata, generální ředitel Veletrhy Brno a doplnil: „Věřím, že každé z dětí a každý z návštěvníků si tady najde ten svůj sport, od tancování přes MMA, lyžování až po šplhání na laně. Chci moc poděkovat Jihomoravskému kraji, městu Brnu i Starezu. Za  Veletrhy Brno jsme nesmírně pyšní, že vás tu máme a že festival je rok od roku větší.”

Po úvodních proslovech se na podiu vystřídali známí sportovci – zápasník MMA Patrik Kincl, fotbalista Petr Švancara, biatlonista Ondřej Moravec, zápasnice Adéla Hanzlíčková, badmintonista Adam Mendrek a střelec Jakub Tomeček. Program okořenilo vystoupení B-FRESH STREET DANCE a ukázka společenských tanců v podání tanečních mistrů Jonáše Tománka a Šárky Kosmákové z DSP KOMETA Brno.

Další aktuality

Od pátku 24. 11. 2023 do 26. 11. 2023 se na festivalu Life! konaly tři závody ve šplhu na laně. Tyto závody pořádala tělocvičná jednota Sokola Brno I za podpory Jihomoravského kraje a Sokolské župy Jana Máchala.
Festival Life! má na výstavišti úplně jinou pozici než jiné veletržní a kontraktační akce. I když o byznys jde ve světě sportu také, cílem akce je primárně přinést zábavu a sportovní motivaci široké veřejnosti.
„Větší hala je naprostá pecka, i když jsme ji nevyužili úplně celou. Stejně jsme ale zjistili, že musíme být k místu velkorysejší, udělat větší uličky, a hlavně tribunu pro diváky, v sobotu to tady praskalo ve švech,“ říká Lukáš Pleskot, organizátor PLAYzone.
Brněnské výstaviště přilákalo o víkendu nejen děti a jejich rodiče, ale také brněnskou primátorku Markétu Vaňkovou, která si společně s generálním ředitelem BVV Janem Kubatou prošla všechny pavilony.
YOGA & Vision Center z brněnských Řečkovic reprezentovala ve Family Hall na festivalu Life! jeho zakladatelka a certifikovaná lektorka oční jógy Martina Bajerová. Centrum založila před sedmi roky. Krátce na to přišel covid, který činnost vcelku zabrzdil, ale už se prý pomalu vrací zpět do plné aktivity.
Na brněnském výstavišti před pavilonem A1 se konal 2. ročník brněnského závodu Running zone LIFE! run, který pořádal běžecký klub Running zone. Na závody bylo možné se přihlásit on-line i přímo na místě. Malé i velké závodníky přišlo podpořit hudební uskupení Ritmo Factory.
Přejít nahoru